Harrie Kolsteeg

Harrie Kolsteeg, directeur StressWise psychologen

Psycholoog

Harrie is psycholoog en expert in stress management. Via verschillende projecten en met de hulp van vele hulpverleners heeft hij duizenden mensen ondersteund in het realiseren van een lichter en (mentaal) gezonder leven. StressWise biedt hulp bij stress en mentale klachten. MindfulnessFabriek en Centrum voor Mindfulness bieden mindfulness op een laagdrempelige manier aan. LeefstijlBeter ondersteunt mensen bij het ontwikkelen van een gezonde leefstijl. RelatietherapieWijzer helpt bij relatieproblemen. NewDayPeople ondersteunt organisaties bij Mentaal Verantwoord Ondernemen. Zijn laatste project is een methodiek ‘Getting Stress Done’, een knipoog naar de bekende Getting Things Done-methode voor productiviteit van David Allen.

INSPIREER ANDEREN EN DE WERELD, WORD EEN AUTHENTIEKE MOEDIGE LEIDER

Executive coach

De vraag naar hoe we (beter) kunnen leidinggeven staat centraal bij executive coaching. Executive coaching is – wat Harrie betreft – begeleiding bij het ontwikkelen en versterken van moedig en verbindend leiderschap. Hierbij staat zelfreflectie en reflectie op onze relatie met anderen centraal. De stoïcijnse deugden staan hierbij centraal. Je hebt bijvoorbeeld moed nodig om eerlijk op jezelf en je handelen te reflecteren. En rechtvaardigheid om als leider boven anderen te staan. Harrie helpt je met moedig en verbindend leiderschap, geïnspireerd door het stoïcisme, want alleen zo kan leiderschap authentiek en waarachtig zijn.

Stoïcisme

Auteur

Harrie is auteur van het Mindfulness training Werkboek. Dit boek neemt deelnemers aan een mindfulness training gedurende acht weken bij de hand. Het boek is inmiddels toe aan de negende druk en kent een oplage van 10.000 stuks. Harrie werkt op dit moment aan een boek met praktische tips vanuit de filosofie van het stoïcisme. Het boek verschijnt in het najaar van 2024. Daarnaast werkt hij aan een boek met de titel Mentaal Verantwoord Ondernemen dat in 2025 verschijnt. In dit boek worden de 56 kenmerken van MTVO beschreven en hoe deze in organisaties kunnen worden geïmplementeerd. Blogs, columns en artikelen van Harrie over diverse (psychologische) onderwerpen verschijnen op verschillende online platforms, zoals LeefstijlBeter, RelatietherapieWijzer en NewDayPeople. Artikelen over stoïcisme vind je ook op deze website.

Buste van stoïcijn Marcus Aurelius

Stoïcijn

Het stoïcisme beleeft anno 2024 een heuse revival. En dat is zeer terecht. Het staat aan de basis van de cognitieve gedragstherapie (CGT); de huidige dominante stroming in de psychologie, het heeft veel gemeen met moderne methodieken voor zelfontwikkeling (zoals mindfulness) en het biedt zicht op hoe te leven in onze huidige hectische maatschappij. Stoïcisme is ruim 2000 jaar oud, maar het heeft nog niets van zijn glans verloren. Het is oude wijsheid voor moedige mensen die de wereld tot een betere plek willen maken. Harrie beschouwt zichzelf als een hedendaagse stoïcijn. De stoïcijnse deugden – wijsheid, moed, zelfbeheersing en rechtvaardigheid – vormen een leidraad in zijn leven en werk.

Neem contact op met Harrie, psycholoog auteur stoïcijn

  • Wil je weten wat Harrie voor je kan betekenen?
  • Wil je de blog ‘Stoïcijns leven’ in je mailbox?
  • Wil je contact?
  • Vul het formulier in.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.